Fitness is een gezonde bezigheid voor onze lieve trouwe viervoeter. Het zorgt ervoor dat ze meer bewust zijn van hun lichaam, in conditie blijven en aan spieropbouw doen. De stabiliteit verbetert aanzienlijk.

Het is echter geen activiteit dat je onbezonnen kan doen. Ze dient aangepast te worden aan de leeftijd, de conditie en de medische toestand van de hond.

Door constant te kijken, te luisteren en te communiceren met mijn hond op een vriendelijke en geweldloze manier ben ik tijdens de training in verbinding met mijn hond.
Zo kan ik voorkomen dat zij haar grenzen overschrijdt.

Training is voor mij geen strijd met mijn trouwe viervoeter – het is communiceren met haar en haar grenzen herkennen en er rekening mee houden.
Als mijn trouwe viervoeter aangeeft dat zij het moeilijk heeft in een bepaalde situatie (bijvoorbeeld angst voor een nieuw toestel) dan stop ik met wat ik wou doen en dwing haar niks op. We bouwen geleidelijk aan de oefening op met respect voor haar grenzen.
 

Enkel zo kan wederzijds vertrouwen en diepe verbinding ontstaan. Je creëert de juiste omstandigheid zodat ze misschien de volgende keer meer vertrouwen heeft om op onderzoek te gaan

Meer fitness .....

Beweging - Fitness

Ann Declerck

Bruidstraat 28

8470 Gistel (België)

+32 478 29 38 81

mail@anndeclerck.be

© 2020 by Ann Declerck

Logo, some pictures and text are under copyright and may NOT be copied for any purpose

Contacteer mij:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now